Tipuri de servicii pentru vehicule oferite de un service auto

O conceptie gresita obisnuita cu privire la automobile este ca exista un singur tip de service pentru ele. Insa exista doua tipuri principale de servicii efectuate de un atelier auto Brasov in functie de nevoia masinii dvs:

  • Interventii minore: un serviciu de baza sau general – se concentreaza in principal pe inspectarea principalelor componente ale vehiculului, cum ar fi uleiul de motor, franele, directia si suspensia si stergatoarele de parbriz.
  • Interventii majore: Un serviciu complet al vehiculului care implica o inspectie amanuntita si detaliata a fiecarei componente din vehicul, cum ar fi alinierea volanului, presiunea anvelopelor, nivelurile de lichid de racire, inlocuirea bujiilor.

Care sunt cateva semne ca vehiculul dvs. necesita un service

Becuri aprinse in tabloul de bord

Cele mai multe vehicule moderne sunt alcatuite din tehnologii si sisteme avansate care permit soferului sa fie notificat atunci cand vehiculul necesita atentia unui mecanic sau a unui electrician auto Brasov. Daca un bec de avertizare clipeste pe tabloul de bord al vehiculului, ar trebui sa programati vehiculul imediat la un service.

Daca lumina din bord este aprinsa, dar nu clipeste, este totusi o idee buna sa o verificati inainte sa se transforme intr-o problema mai mare, conform website-ului www.electricianauto.net.

Zgomote ciudate

Orice zgomot ciudat sau neobisnuit care vine de la vehiculul dvs. ar trebui inspectat la un service auto Brasov inainte ca acestea sa devina ceva mai grav.

Zgomotele obisnuite si ce inseamna

Scartaituri la pasul pe frana: acesta poate fi un indicator al placutelor de frana uzate.

  • “Plansete” de sub capota: cel mai frecvent cauzat de o curea slabita, care poate duce la o serie de probleme mai grave, cum ar fi supraincalzirea si probleme ale bateriei.
  • Sunete de esapament mai puternice decat cele normale: acesta poate fi un indicator al unei gauri sau fisuri in esapamentul vehiculului.
  • Sunete de rulare: indica o problema cu o roata sau o anvelopa dezechilibrata.
  • Fumul sau aburul care scapa de sub capota: Nu ar trebui sa existe niciodata niciun fel de fum sau abur care sa vina de sub capota. Acesta poate fi un semn de avertizare major ca vehiculul dumneavoastra are nevoie de atentie imediata de un mecanic auto Brasov. Daca se degaja fum de sub capota, acesta poate semnaliza o scurgere de ulei, ceea ce poate duce la supraincalzire si probleme la radiatoare. Daca este lasat fara ulei, vehiculul dvs. poate necesita o reparatie la timp si costisitoare.
  • Consum crescut de combustibil: O crestere a consumului de combustibil indica faptul ca vehiculul dvs. nu functioneaza la fel de eficient pe cat ar trebui. Aceasta problema poate aparea ca urmare a presiunii incorecte a pneurilor, a injectoarelor de combustibil defecte si a senzorilor defectati.

Intrucat preturile carburantilor cresc din ce in ce mai mult, doriti sa va asigurati ca profitati la maximum de kilometrajul de combustibil al vehiculelor dvs. si preveniti aparitia unor probleme mai grave. Acesta este motivul pentru care este esential sa faceti verificari periodice ale vehiculelor la un service auto din Brasov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *