Si covoarele din iuta trebuie curatate

Sunt covoarele din iuta usor de curatat?

Daca sunteti in cautarea unui nou covor, poate va intrebati daca sunt covoarele din iuta usor de curatat? Covoarele din iuta, realizate din fibrele plantei de iuta, sunt rezistente si durabile, dar foarte atractive si moi sub picioare. Covoarele din iuta sunt adesea considerate unul dintre cele mai rezistente covoare realizate din materiale naturale.

Covoarele din iuta sunt usor de curatat si necesita, de obicei, doar o aspirare standard. Pentru petele mai grele, un proprietar poate folosi un amestec 50/50 de apa si otet alb, sau sapun de rufe diluat si o carpa curata si umeda, sugereaza blogul www.spalatoriecovoare.net. De asemenea, este esential sa uscati rapid zonele curatate, pentru a evita petele de apa si decolorarea reziduala.

In timp ce covoarele din iuta sunt usor de curatat si nu tind sa retina petele sau sa aiba nevoie de ingrijire si echipament special pentru a-si mentine starea de-a lungul anilor, ingrijirea si indepartarea necorespunzatoare a petelor pot distruge chiar si cel mai rezistent covor, indiferent de materialul din care este confectionat! Inainte de a investi intr-un covor de iuta, ati putea lua aminte la cateva sfaturi despre ce trebuie sa faceti si ce trebuie sa evitati pentru a-l mentine curat si pentru a indeparta petele, dupa caz.

De asemenea, un proprietar de locuinta ar face bine sa se gandeasca la modul in care sa pastreze in stare buna toate covoarele, mochetele, gresia, lemnul de esenta tare si alte materiale pentru pardoseli din casa sa, pentru a evita petele inutile si costurile de curatare.

Mai mult, ati putea nota cateva informatii vitale despre diverse metode de curatare a covoarelor, astfel incat sa stiti ce sa discutati cu o companie de curatare a covoarelor de langa dumneavoastra atunci cand este timpul sa programati o curatare profesionala a covoarelor!

Puteti spala covoarele din iuta?

Cel mai bine este sa evitati pe cat posibil sa udati covoarele din iuta; chiar daca le uscati rapid, iuta prezinta urme de apa si pete destul de usor. Prin urmare, curatarea cu aburi si samponarea standard sunt de obicei excluse!

Cu toate acestea, daca aveti un covor de iuta indragit care nu se curata cu o solutie de otet si apa sau cu detergent de rufe diluat, ati putea intreba un expert de la o spalatorie si curatatorie covoare Targoviste despre optiunile de curatare uscata. Curatarea uscata este adesea folosita pe covoarele din zonele tropicale si din locatiile cu umiditate ridicata, pentru ca acestea sa nu ramana umede mult timp dupa samponare.

Unele substante chimice de curatare uscata elimina, de asemenea, petele profunde si murdaria adanca si ar putea fi o solutie excelenta pentru nevoile dumneavoastra de curatare a covoarelor de iuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *