Category: Nascuti afaceristi

Cum sa alegeti un contabil pentru rezultate cat mai bune

Cand cauti sa alegi un contabil?

Momentul in care va veti gasi contabilul va depinde de circumstantele dumneavoastra. Alegerea unui contabil este un proces care nu trebuie grabit! Este crucial, sa va acordati timpul necesar pentru a lua in considerare avantajele si dezavantajele fiecarei firme pe care o analizati.

Daca aveti o afacere si schimbati contabilii sau externalizati responsabilitatea pentru prima data, ar putea fi nevoie de un efort de echipa pentru a decide asupra celor mai potriviti si mai calificati contabili.

In cazul in care abia incepeti o afacere, unul dintre primele lucruri pe care ar trebui sa le faceti ar trebui sa fie sa gasiti un contabil Brasov. Acest lucru va ajuta considerabil la progresul etapei de infiintare a companiei!

Avand un contabil care sa va consilieze cu privire la toate aspectele legate de infiintare, de cheltuieli si de inregistrarea la autoritatea fiscala corespunzatoare, va va ajuta sa obtineti mai repede o afacere functionala, fara a face greseli.

Unde pot gasi un contabil?

Atunci cand incepeti procesul de alegere a unui contabil, este vital sa va ganditi la ceea ce aveti cu adevarat nevoie! S-ar putea sa fie important pentru tine sa ai un contabil local, un contabil specializat, un contabil personal sau un contabil de afaceri etc.

In fiecare dintre aceste cazuri, o simpla cercetare pe Google poate fi singurul pas pe care trebuie sa-l faci pentru a gasi candidatul perfect! Cu toate acestea, exista si alte modalitati de a gasi un contabil:

 • Uitati-va la retelele de socializare si la forumurile online, la marturii si recenzii;
 • Intrebati prietenii, colegii si alte intreprinderi;
 • Publicatii locale – reviste, ziare etc.

Efectuarea de cercetari nu numai ca va va ajuta in gasirea unui contabil, dar va va permite sa faceti unele judecati initiale si va va oferi o serie de optiuni. Dupa aceasta etapa, este important sa analizati mai amanuntit serviciile oferite de fiecare dintre firme. Cantareste aspectele pozitive si negative ale fiecareia, apoi treceti la contactarea lor.

Ce trebuie sa caut la un contabil?

Dupa ce ati compilat o lista de optiuni potentiale, indreptati-va atentia catre competentele si calificarile pe care le au. Desi prioritatile dvs. vor depinde de circumstantele in care va aflati, o firma de contabilitate de calitate ar trebui sa afiseze ca au:

 • O buna reputatie – cautati online recenzii si marturii
 • Abilitati excelente de comunicare – daca firma de contabilitate pe care o abordati nu v-a raspuns deloc sau i-a luat ceva timp sa va raspunda, acest lucru ar putea afisa semne ca, in viitor, ar putea fi nesigura sau ineficienta. Comunicarea este esentiala intr-un domeniu precum contabilitatea!
 • Calificari – Este esential ca orice contabil sa fie calificat, atrage atentia website-ul www.contabil-romania.ro. Este si mai esential ca, in cazul in care firma ofera un serviciu specializat, sa arate ca este calificat pentru a furniza acel serviciu specific.

De asemenea, este vital ca acestia:

 • Sunt bucurosi si dispusi sa va raspunda la toate intrebarile dvs;
 • Va inteleg, ceea ce va va permite sa dezvoltati amandoi o relatie de lucru de succes;
 • Arata dedicare pentru a va ajuta pe dumneavoastra sau afacerea dumneavoastra;
 • Isi asuma riscurile corecte care au potentialul de a da roade in viitor;
 • Sa aiba o dinamica de echipa eficienta;
 • Sunt de incredere si minutiosi atunci cand livreaza si finalizeaza lucrarile;
 • O atitudine pozitiva!

De ce ar trebui sa aleg un contabil?

Un contabil nu va ajuta doar cu servicii financiare, ci va poate oferi sprijin si sfaturi in orice moment. Avand mana de ajutor a unui contabil va va permite sa mentineti o viata organizata si lipsita de stres!

Indiferent daca folositi servicii de contabilitate personala sau de afaceri, avand acest sprijin suplimentar va ofera posibilitatea de a va concentra asupra altor lucruri, stiind ca viata dumneavoastra financiara este atent ingrijita.

Cum poti face cel mai avantajos schimb valutar?

Vor exista multe situatii in care veti dori sa cumparati sau sa vindeti valuta. In cazul in care sumele schimbate sunt mici, economiile vor fi reduse si veti salva in jur de 10-20 de lei. Pe de alta parte, la schimburile valutari mari, economia poate sa reprezinte chiar si cateva sute de euro. Totul va depinde de cursul valutar pe care il primiti si suma in valuta pe care o schimbati. In tara noastra, spre deosebire de alte state, nu se percep comisioane de schimb valutar, cu toate ca acest lucru este legal. Pe de alta parte, nici cursurile de schimb nu sunt la fel de bune ca in strainatate.

Bancile, o optiune ce ar trebui evitata

In ziua de azi exista cate o banca la fiecare colt de strada, dar efectuarea schimbului valutar la o unitate bancara este destul de dezavantajoasa. Cursurile valutare practicate de catre acestia prezinta diferente semnificative in comparatie cu cursul valutar de referinta, ce in unele cazuri vor depasi chiar si 1-2%. In cazul in care schimbati 100 de euro, probabil la banca veti pierde in jur de 10 lei, pe de alta parte, la 10000 de euro, pierderea va fi de 1000 de lei. Pentru o singura tranzactie mica nu este o problema sa faceti schimbul valutar la banca, dar pentru sume mari, este obligatoriu sa apelati la o casa de schimb valutar Brasov.

Cele mai bune cursuri le gasiti la casele de schimb nebancare

In cazul in care urmariti sa nu pierdeti niciodata nimic sau pur si simplu va doriti sa faceti economie, ar fi indicat sa apelati la o casa de schimb valutar nebancara, deoarece cursul valutar practicat de acestea este unul mult mai bun. Singurul dezavantaj este faptul ca banca va ofera cotatie de schimb pentru valute mai rare, in timp ce la casele de schimb valutar veti putea schimba de obicei valutele de baza (euro, dolar, lira sterlina).

Pe de alta parte, atunci cand urmariti sa cumparati sau sa vindeti valute mai putin tranzactionate, cum ar fi lira turceasca sau leva bulgareasca, puteti apela la o casa de schimb valutar pentru un curs mai bun. Totusi, in acest caz probabil veti gasi valuta respectiva la casele de schimb valutar din apropierea granitelor tarii, acolo unde exista cerere pentru acestea.

Pentru ca intotdeauna exista si exceptii, tineti minte ca nu orice casa de schimb valutar are cursuri mai bune decat o banca. Exista si situatii in care casele de schimb valutar vor fi mai dezavantajoase decat bancile. In general, veti intalni aceste case de schimb valutar in hoteluri de lux, in aeroporturi sau in zonele indepartate de civilizatie, unde nu aveti alte optiuni la indemana. Cel mai bine ar fi sa cereti recomandari de la localnici sau sa cititi recenzii pe internet inainte de a opta pentru o casa de schimb valutar intr-un oras necunoscut.

Atenție!

Aplicatiile de tip Waze sau Google Maps au integrate functii care ne ajuta sa gasim casele de schimb valutar nebancare din zona in care ne aflam. Chiar si asa, cel mai bine ar fi sa verificati in mediul online o casa de schimb valutar inainte de a face schimbul de valuta. In plus, tineti minte faptul ca in strainatate casele de schimb valutar bancare sau nebancare percep comisioane pentru tranzactii. Informati-va inainte cu privire la acest aspect.

Inainte sa angajati o firma de servicii lingvistice

1. Ce subiecte similare cu al meu ati tradus?

Expertiza in subiect este o componenta esentiala a traducerii de inalta calitate, deoarece nu fiecare traducator va intelege terminologia sau procesele industriei dvs. Nici macar nu trebuie sa tineti cont de limbaj pentru a intelege importanta cunostintelor specializate. De exemplu, un manager IT nu ar cere niciodata unui coleg din departamentul de resurse umane sa revizuiasca continutul unui manual tehnic pentru acuratete. De ce v-ati astepta ca un traducator fara expertiza in materia respectiva sa poata comunica eficient terminologia specifica industriei intr-o alta limba daca nu intelege ce inseamna in propria limba materna?

2. Va puteti integra cu sistemul nostru de gestionare a continutului pentru a eficientiza schimbul de fisiere pentru traducere?

Abilitatea de a efectua un schimb de fisiere fara probleme si eficient nu poate fi subestimata intr-un proiect de traducere mare, sau de catre o organizatie care traduce continut in mod regulat. Daca utilizati deja un CMS pentru fisierele sursa, doriti sa fiti siguri ca furnizorul dvs. de servicii de traducere multilingva se poate integra perfect in sistemul respectiv pentru a primi si trimite fisiere. Daca un furnizor nu poate face acest lucru, va puteti astepta la nenumarate ore suplimentare de export si import manual de continut in limbi pe care cel mai probabil nu le cunoasteti.

3. Aveti instrumente de audit pentru asigurarea calitatii, si ce verifica acestea?

Majoritatea companiilor nu au expertiza interna pentru a verifica calitatea traducerii, in special in mai multe limbi. Portalul web www.smart-traduceri.ro va recomanda sa cautati un furnizor care poate masura calitatea traducerii in mod obiectiv cu instrumente si procese adecvate pentru evaluarea exactitatii, coerentei, ortografiei, formatarii numarului si a datei, printre alte verificari esentiale. Testarea localizarii este, de asemenea, un pas important de asigurare a calitatii, in special pentru continutul orientat catre clienti, care are un impact asupra perceptiei marcii dvs.

4. Imi puteti oferi recenzori tehnici sau de afaceri care pot valida traducerile daca echipa noastra nu are timp sau capacitate?

Cel mai adesea, marketingul intern, dezvoltarea software-ului, vanzarile si alti specialisti pe care le-ati cere in mod normal sa valideze traduceri sau glosare terminologice multilingve nu au timp. Chiar daca spun ca au timp, vor face ca validarea traducerilor sa fie o prioritate redusa, ceea ce poate impinge proiectele de traducere sa depaseasca termenul limita. Cealalta consideratie este ca timpul lor este mai valoros pentru organizatie, concentrandu-se pe principalele lor responsabilitati, informeaza o firma de traduceri legalizate.

Asigurati-va ca furnizorul dvs. de servicii lingvistice va poate ajuta sa economisiti timp cu revizuiri tehnice sau chiar cu manageri de proiecte in care va confruntati cu blocaje sau lipsuri pentru a va indeplini obiectivele.

Traducerea este o investitie care merita, dar, ca orice proiect major, doriti sa fiti siguri ca o faceti bine prima data. Alocati-va timp pentru a selecta cu atentie un furnizor de servicii de traducere multilingv, pentru a va asigura ca obtineti rezultate de calitate si o rentabilitate buna a investitiei.

Reciclarea trebuie luata cat mai in serios

Reciclarea este o miscare inteligenta din punct de vedere economic

Nu este un secret pentru nimeni ca o pierdere de energie este o gaura in buzunarele intreprinderilor atat mici, cat si mari. Deci, cum este reciclarea metalelor considerata o miscare economica inteligenta pentru afaceri? Sa incercam sa intelegem:

Proiectiile industriei de reciclare comerciala se ridica

Cand vine vorba de perspectivele industriei fierului vechi, imaginea este cu siguranta una stralucitoare, estimarile industriei urmarind sa se extinda exponential in urmatorii ani. De fapt, industria a inregistrat un boom destul de mare, deoarece multe companii la nivel global incep sa recunoasca ca exista „recompensa in reciclare”.

Beneficii asupra economiei globale

Fierul vechi este unul dintre cele mai mari exporturi din multe tari. Prin reciclarea acestor metale in tara, se stimuleaza atat economia nationala, cat si reducerea nevoii de minerit la nivel mondial. Nu numai ca este un beneficiu imens pentru mediu, dar economiseste si nenumarate miliarde anual.

Conservarea energiei

Mai mult, haideti sa adaugam un context pentru a vedea cat de eficienta poate fi reciclarea metalelor pentru conservarea energiei:

Iata-l: Un singur aluminiu reciclat poate avea capacitatea de a alimenta un computer timp de pana la 3 ore si un bec pentru mai mult de 20 de ore. Cine stia!?
Cu aceasta statistica care arata beneficiile energetice majore pe care le are reciclarea metalelor, este destul de regretabil ca doar 35% din tot aluminiul este reciclat. Acest lucru echivaleaza cu o pierdere uriasa de energie – cand privim imaginea mare.

Si afacerea dvs. economiseste bani!

Asa este, economia globala si nationala beneficiaza de reciclarea deseurilor metalice, ceea ce inseamna ca si afacerea dvs. poate!

Reciclarea deseurilor de metal comercial poate reduce cheltuielile prin reducerea costurilor de eliminare, astfel incat sa va puteti concentra pe alte fatete ale afacerii dvs. In plus, afacerea dvs. poate fi folosita ca o sursa suplimentara de venit. Iata cum:

Daca compania dvs. alege sa recicleze, va puteti prezenta eforturile si va puteti promova afacerea ca fiind prietenoasa cu mediul! Apoi, in functie de tara dvs., puteti primi credite fiscale pentru utilizarea echipamentelor cu materiale reciclate, scutire de impozit pe proprietate prin reutilizarea deseurilor sau chiar credite fiscale pentru utilizarea materialelor reciclate in procesul de fabricatie.

Dupa cum puteti vedea, reciclarea deseurilor de metal este o idee extrem de buna!

Utilizari ale metalelor reciclate

Cand va ganditi la reciclarea metalelor, ar trebui sa va ganditi la industriile de care beneficiati atunci cand afacerea dvs. pune in aplicare aceste practici. Dupa cum am mentionat anterior, cea mai mare parte a industriei utilizeaza metale reciclate pentru constructii si pentru crearea de noi produse. Industriile comune care beneficiaza de reciclarea metalelor includ:

 • Piese auto
 • Piese de avion
 • Conducte
 • Containere industriale
 • Ambalajele produselor alimentare
 • Mobila

Nu este un secret pentru nimeni ca multe dintre industriile care produc aceste produse joaca un rol destul de mare in economia globala. Deci, cum puteti ajuta sa jucati un rol in viitorul mediului, al economiei si al propriei afaceri? Este timpul sa gasiti un centru de reciclare a deseurilor!