Indicatori ca e cazul sa strangeti bani pentru un smartphone nou

1. Telefonul dumneavoastră se mișcă încet

De departe, problema care afectează majoritatea utilizatorilor de smartphone-uri este un dispozitiv care pare să încetinească în timp. Noile actualizări ale sistemului de operare, în special la telefoanele mai vechi, împreună cu aplicațiile care rulează atunci când nu sunt utilizate par să fie cele care declanșează cel mai mult încetinirea. Atâta timp cât telefonul dumneavoastră nu este lent din cauza vechimii, există câteva lucruri pe care le puteți face.

Soluție: goliți memoria cache și faceți mai mult loc

Începeți prin închiderea aplicațiilor pe care nu le utilizați și modificați setările pentru a împiedica rularea în orice moment a aplicațiilor neimportante. Acestea consumă spațiu RAM valoros. Site-ul Reparatiitelefoane.ro vă recomandă să ștergeți aplicații și elemente de software de care nu aveți nevoie, și sa eliberați spațiu de stocare mutând fotografii și alt conținut de acest gen pe un serviciu Cloud.

Dacă problema dumneavoastră este legată mai mult de viteza mai mică a internetului decât a telefonului, încercați să alternați între date și Wi-Fi pentru a vedea care are un semnal mai puternic și închideți alte aplicații sau servicii de localizare care ar putea lua din semnal. Doar aveți grijă să nu depășiți limita de date dacă alegeți să folosiți datele mobile în loc de Wi-Fi. Dacă vă confruntați cu încetinire din cauza unei rețele slabe, este posibil să nu puteți face multe în acest caz. Dacă se întâmplă pentru că utilizați un telefon vechi care este incompatibil cu noile actualizări, vă recomandăm să vă vindeți telefonul și să luați unul nou.

2. Bateria dumneavoastră nu rezistă mult

Cum vă puteți folosi telefonul dacă nu stă încărcat destul de mult timp? Problemele cu bateria sunt una dintre cele mai frecvente frustrări ale telefonului, cauzate de obicei de abuzul utilizatorilor. Data viitoare când constatați că telefonului dumneavoastră îi ia foarte mult până să se încarce 100% sau că pare să se descarce prea repede, încercați să schimbați câteva dintre următoarele setări și să închideți aplicațiile care vă pot epuiza bateria.

Soluție: Maximizați timpul de așteptare

Mai întâi, asigurați-vă că încărcătorul pe care îl utilizați este optimizat pentru bateria dumneavoastră. Apoi, scurtați timpul în care să se închidă ecranul, astfel încât telefonul dumneavoastră să se închidă mai repede când nu îl folosiți și reduceți luminozitatea atunci când este posibil. Dacă telefonul dumneavoastră are un mod de economisire a bateriei, porniți-l ori de câte ori aveți nevoie ca telefonul dumneavoastră să fie accesibil fără a-l încărca câteva ore. În cele din urmă și poate cel mai important, modificați-vă setările, astfel încât aplicațiile și actualizările de sisteme să nu ruleze în fundal.

3. Ecranul dumneavoastră este spart

Deoarece ecranele telefoanelor noastre sunt din sticlă, nu este de mirare că, uneori, un impact puternic cu solul le poate provoca spargerea. Crăpăturile pot crea probleme cu ecranul tactil sau pot acumula umezeală în timp, deci este important să vă reparați telefonul după ce ecranul se deteriorează.

Soluție: Reparați acum, preveniți pentru mai târziu

Dacă ecranul dumneavoastră s-a spart deja, e nevoie să vizitati un centru de reparații telefoane ca sa îl înlocuiți cât mai curând posibil. Apoi, cel mai bun mod în care să acționați – ca în cazul majorității problemelor și soluțiilor smartphone-ului – țin în totalitate de prevenire. Investiți într-o husă de calitate și un ecran de protecție sau țineți-vă telefonul într-o gentuță sau într-un portofel căptușit – ceva care să amortizeze căderea dacă va aluneca din mâna dumneavoastră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *