Cum sa evaluati o proprietate inainte de a face o oferta

Elemente exterioare

Este usor sa intrati in interior si sa incepeti de acolo. Exista mii de dolari ascunsi in exteriorul unei proprietati. Asta atrage atentia in primul rand. Daca exteriorul proprietatii are defecte, foarte putini cumparatori vor intra cu o atitudine deschisa. Incepeti cu cel mai scumpa actualizare exterioara: acoperisul. Acoperisurile nu sunt construite pentru a dura pentru totdeauna.

Din cauza pretului mare, multi proprietari de case amana pana cand este absolut necesar. Ar trebui sa va puteti face o idee despre varsta si starea din exterior a acoperisului. Daca nu, puteti sa-l vedeti printr-o fereastra de la etaj sau chiar sa-l priviti din spatele casei, daca este posibil. Un acoperis nou va poate costa mii de lei, dar este esential daca restaurati proprietatea. De asemenea, trebuie sa va uitati la fundatie. Mergeti pe intreg exteriorul si vedeti daca exista fisuri sau schimbari.

Poate va fi nevoie sa va uitati si in subsol sau in suprafetele de la baza casei pentru a vedea daca exista semnale ale unei probleme mai mari, noteaza portalul www.evaluatori-imobiliari.net. De asemenea, trebuie sa verificati starea vopselei sau a tapetului. Acest lucru s-ar putea rezolva repede, printr-o spalare cu apa, sau ar putea fi costisitor, ca un nou strat de vopsea. In orice caz, nu puteti ignora conditia. Trebuie sa adaugati din bugetul dumneavoastra.

Elemente de interior

Interiorul unei proprietati poate fi coplesitor daca nu aveti un plan. Incepeti prin a va uita la ferestre. Cumparatorii priceputi apreciaza ferestrele noi. Nu numai ca sunt mai sigure, dar pot economisi banii proprietarului casei. Numarati toate ferestrele si locul in care acestea sunt amplasate. De acolo, aruncati o privire la componentele casei. Cuptorul, incalzitorul de apa, rezervorul de ulei si aparatele electrice sunt elemente foarte importante.

Daca articolele electrice sunt vechi, vor trebui inlocuite sau reinnoite. Acestea pot fi solutii costisitoare daca articolele sunt invechite sau uzate. Uitati-va la sigurante, la panoul electric si la conducte pentru a va face o idee despre cat timp vor rezista. Este posibil sa nu fie nevoie sa inlocuiti aceste elemente acum, dar in cele din urma trebuie sa fie actualizate.

Imbunatatiri

Bucatariile si baile vand case. Ele pot fi in stare buna de functionare, dar acest lucru nu este suficient. Cand inspectati o oferta noua, e util sa tineti cont de modernizarile interioare, va sfatuiesc cei mai multi evaluatori imobiliari. Este posibil sa nu aveti nevoie de aparate noi din otel inoxidabil, dar dulapurile si alte articole ar trebui sa iasa in evidenta. Nu trebuie sa luati o decizie exacta cu privire la revizia dumneavoastra, dar ar trebui sa aveti o idee despre ce lucru trebuie facut in bucatarie.

Acelasi lucru este valabil si pentru baie. Pot exista modalitati de a economisi bani, dar nu in detrimentul baii. Uitati-va la pardoseala, vana si dus si observati starea si varsta lor. Lucrurile marunte precum becurile, pardoseala si electrocasnicele va pot depasi bugetul de reabilitare daca nu le luati in considerare.

Este posibil sa aveti o singura oportunitate de a inspecta o proprietate noua. Luati cat mai multe notite posibile. Daca trebuie sa faceti poze, faceti si asta. Nu mazgali doar cateva cuvinte pe spatele unui servetel din camionul dumneavoastra. Faceti o lista de verificare si un sistem pentru fiecare proprietate noua pe care o vizitati. Daca urmati aceasta lista, nu va va lua mai mult de cateva minute in plus care v-ar putea ajuta sa economisiti mii de lei. Daca nu cunoasteti toate costurile, intrebati un antreprenor cu experienta. Cu cat va notati mai multe si faceti fotografii mai bune, cu atat mai exact va poate scrie o estimare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *