Cum sa alegeti un contabil pentru rezultate cat mai bune

Cand cauti sa alegi un contabil?

Momentul in care va veti gasi contabilul va depinde de circumstantele dumneavoastra. Alegerea unui contabil este un proces care nu trebuie grabit! Este crucial, sa va acordati timpul necesar pentru a lua in considerare avantajele si dezavantajele fiecarei firme pe care o analizati.

Daca aveti o afacere si schimbati contabilii sau externalizati responsabilitatea pentru prima data, ar putea fi nevoie de un efort de echipa pentru a decide asupra celor mai potriviti si mai calificati contabili.

In cazul in care abia incepeti o afacere, unul dintre primele lucruri pe care ar trebui sa le faceti ar trebui sa fie sa gasiti un contabil Brasov. Acest lucru va ajuta considerabil la progresul etapei de infiintare a companiei!

Avand un contabil care sa va consilieze cu privire la toate aspectele legate de infiintare, de cheltuieli si de inregistrarea la autoritatea fiscala corespunzatoare, va va ajuta sa obtineti mai repede o afacere functionala, fara a face greseli.

Unde pot gasi un contabil?

Atunci cand incepeti procesul de alegere a unui contabil, este vital sa va ganditi la ceea ce aveti cu adevarat nevoie! S-ar putea sa fie important pentru tine sa ai un contabil local, un contabil specializat, un contabil personal sau un contabil de afaceri etc.

In fiecare dintre aceste cazuri, o simpla cercetare pe Google poate fi singurul pas pe care trebuie sa-l faci pentru a gasi candidatul perfect! Cu toate acestea, exista si alte modalitati de a gasi un contabil:

 • Uitati-va la retelele de socializare si la forumurile online, la marturii si recenzii;
 • Intrebati prietenii, colegii si alte intreprinderi;
 • Publicatii locale – reviste, ziare etc.

Efectuarea de cercetari nu numai ca va va ajuta in gasirea unui contabil, dar va va permite sa faceti unele judecati initiale si va va oferi o serie de optiuni. Dupa aceasta etapa, este important sa analizati mai amanuntit serviciile oferite de fiecare dintre firme. Cantareste aspectele pozitive si negative ale fiecareia, apoi treceti la contactarea lor.

Ce trebuie sa caut la un contabil?

Dupa ce ati compilat o lista de optiuni potentiale, indreptati-va atentia catre competentele si calificarile pe care le au. Desi prioritatile dvs. vor depinde de circumstantele in care va aflati, o firma de contabilitate de calitate ar trebui sa afiseze ca au:

 • O buna reputatie – cautati online recenzii si marturii
 • Abilitati excelente de comunicare – daca firma de contabilitate pe care o abordati nu v-a raspuns deloc sau i-a luat ceva timp sa va raspunda, acest lucru ar putea afisa semne ca, in viitor, ar putea fi nesigura sau ineficienta. Comunicarea este esentiala intr-un domeniu precum contabilitatea!
 • Calificari – Este esential ca orice contabil sa fie calificat, atrage atentia website-ul www.contabil-romania.ro. Este si mai esential ca, in cazul in care firma ofera un serviciu specializat, sa arate ca este calificat pentru a furniza acel serviciu specific.

De asemenea, este vital ca acestia:

 • Sunt bucurosi si dispusi sa va raspunda la toate intrebarile dvs;
 • Va inteleg, ceea ce va va permite sa dezvoltati amandoi o relatie de lucru de succes;
 • Arata dedicare pentru a va ajuta pe dumneavoastra sau afacerea dumneavoastra;
 • Isi asuma riscurile corecte care au potentialul de a da roade in viitor;
 • Sa aiba o dinamica de echipa eficienta;
 • Sunt de incredere si minutiosi atunci cand livreaza si finalizeaza lucrarile;
 • O atitudine pozitiva!

De ce ar trebui sa aleg un contabil?

Un contabil nu va ajuta doar cu servicii financiare, ci va poate oferi sprijin si sfaturi in orice moment. Avand mana de ajutor a unui contabil va va permite sa mentineti o viata organizata si lipsita de stres!

Indiferent daca folositi servicii de contabilitate personala sau de afaceri, avand acest sprijin suplimentar va ofera posibilitatea de a va concentra asupra altor lucruri, stiind ca viata dumneavoastra financiara este atent ingrijita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *