Cum evaluati riscurile afacerii Dvs?

1. Concentrati-va asupra evaluarii impactului

Singurul lucru responsabil pe care intreprinzatorii pot sa-l faca in aceasta revolutie globala este sa-si asume riscuri. Sa-si abandoneze convingerile si sa puna la indoiala ipotezele. Aruncati o noua privire asupra modului in care afacerea dumneavoastra se incadreaza in peisajul actual, ce valoare are de oferit si cum pot fi recalculate produsele si serviciile sale pentru a oferi cel mai mare impact. Impactul este tinta finala, deoarece motiveaza fondatorii, personalul, clientii si comunitatile.

2. Luati in considerare aceste trei intrebari

Antreprenorii sunt adesea, prin natura lor, persoane care isi asuma riscuri. Este nevoie de mult curaj pentru a fi antreprenor. Astfel, asumarea riscurilor este adesea fireasca pentru un antreprenor. Dar cum puteti evalua cel mai bine riscul? Se pot aplica multi factori, dar, probabil, primii sunt cei carora li se raspunde prin aceste intrebari: Riscul va va sustine cauza? Daca nu, ar putea fi un impediment pentru evolutia viitoare? Si cel mai important, se simte totul in regula?

3. Luati in considerare riscul de a nu lua masuri

Evaluati riscul si urmarile si luati in considerare si riscul de a nu lua nicio masura! De asemenea, site-ul www.evaluator-risc-securitate-fizica.net considera ca este foarte important sa lucrati la mentalitate. Actionati cu frica, indoiala sau incertitudine? Daca da, s-ar putea sa fie o miscare gresita. Daca functionati cu speranta si posibilitatea de a va deplasa spre viziunea pe care o aveti, este posibil sa fiti rezistent chiar daca lucrurile nu functioneaza conform planurilor.

4. Redati scenariile posibile

La fel ca in toate deciziile de asumare a riscurilor, prezentati scenariile posibile. Creierului ii place sa urmeze tipare si sa invete din experientele din trecut. In timpul acestei pandemii, se deschid teritorii noi si apar meserii noi, precum cea de evaluator de risc la securitate fizica de exemplu. Unele afaceri prospera: vehicule de agrement, biciclete si chiar vinul! Nu este ceva ce am fi putut prezice.

5. Asigurati alinierea cu valorile dumneavoastra

Singurul lucru pe care antreprenorii ar trebui sa-l faca pentru a-si asuma un risc de afaceri responsabil este sa raspunda la intrebarea „Se aliniaza acest lucru cu valorile mele si valorile companiei mele?” Luarea deciziilor bazate pe valori este un ingredient cheie in alinierea organizationala si va intareste echipa, deoarece acestea sunt capabile sa vada caracterul organizatiei in actiune.

6. Scopul de a minimiza impactul esecului

Daca va asumati un risc mare, asigurati-va ca reduceti la minimum impactul potentialului esec. Prototipurile exista dintr-un motiv. Utilizati cercetarea etnografica, testarea consumatorilor si iteratia continua pentru a obtine rapid un produs sau serviciu si continuati sa il imbunatatiti in timp real. Evitati sa creati lucruri intr-o cutie neagra magica doar pentru a descoperi ca, atunci cand le dezvaluiti in cele din urma, nimeni nu este de fapt interesat. Creati, testati, repetati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *