Cand nu merge centrala – Ce se poate face

O centrala care nu functioneaza poate fi rezultatul a numeroase lucruri. Este esential sa stiti cum sa rezolvati problema sau, cel putin, cum sa descrieti problema unui instalator autorizat. In cel mai bun caz, o centrala care nu functioneaza poate fi pur si simplu rezultatul stingerii luminii pilot. Daca acesta este cazul, pur si simplu reaprinderea acesteia ar putea rezolva problema. Daca asta nu functioneaza, atunci va trebui sa mai sapam putin.

1. Centrala scoate sunete ciudate

O centrala zgomotoasa nu alarmeaza de obicei multe persoane; cu toate acestea, poate fi enervant. Ar putea exista mai multe lucruri care fac ca o centrala sa fie zgomotoasa. Ca si in cazul decolorarii apei, acumularea excesiva de minerale si sedimente ar putea cauza zgomotul pe care il auzim. Pentru a evita ca acest lucru sa se intample in primul rand, ar trebui sa spalati des centrala, de obicei o data pe an.

Acumularea se poate produce din cauza sedimentului ars de elementul de incalzire sau din cauza elementului de incalzire in sine trebuie inlocuit. Pe masura ce incepe sa se deterioreze, se poate arde incet si poate provoca zgomote din interiorul unitatii. Daca auziti un sunet de fierbere, acesta este sunetul supraincalzirii unitatii, care provoaca o crestere periculoasa a presiunii. In acest caz, apelati imediat un profesionist in reparatii centrale termice Ploiesti.

2. Scurgeri din centrala

Daca ati observat o scadere a temperaturii apei, este posibil sa existe o scurgere in centrala dvs. Pentru a repara scurgerea, este important sa se determine originea si cauza scurgerii. Unele dintre cauzele principale includ:

  • Varsta;
  • Instalare proasta a instalatiilor sanitare;
  • Intretinere slaba;
  • Slabire supapa de scurgere;
  • Presiunea la rezervor.

O scurgere poate fi foarte evidenta ca bazine de apa in apropierea unitatii si poate, de asemenea, sa picure din unitate sau din conductele care duc la aceasta.
In cazul supapelor slabite, acestea pot fi inlocuite cu usurinta pe cont propriu sau stranse daca sunt slabite. Daca este un rezervor de apa corodat, atunci va trebui sa il inlocuiti recomanda platforma dedicata www.montaj-centrale-termice.net.

3. Control de gaz sau ansamblu arzator deteriorat

Un alt diagnostic comun pentru o centrala nefunctionala este un control de gaz sau arzator deteriorat. O centrala nu poate functiona corect daca arzatorul este murdar sau nu functioneaza, astfel incat apa nu se incalzeste. Solutia este inlocuirea controlului de gaz sau a ansamblului arzator deteriorat – cunoscut si sub numele de termocuplu.

Daca incercati sa reaprindeti lumina pilot si niciuna dintre celelalte probleme de mai sus nu pare sa se aplice situatiei, atunci poate fi la fel de simplu ca inlocuirea termocuplului. Pentru a inlocui singur termocuplul, trebuie mai intai sa opriti gazul si apa pentru a va asigura ca nu veti mai provoca alte daune. Daca aveti vreo indoiala, apelati un profesionist pentru a face treaba corect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *