Category: Afaceri pe bat

10 motive excelente pentru a deveni apicultor

Ador apicultura. Desi recunosc ca apicultura nu este pentru toata lumea, este un hobby minunat. Iata 10 motive de top in favoarea apiculturii oferite de un magazin apicol:

  1. Plantele tale au nevoie de polenizare. Albinele native polenizeaza, dar numarul lor scade drastic. Daca ati observat mai putina productie in gradina ta, s-ar putea ca polenizarea sa nu se intample asa cum ar trebui.
  2. Esti ingrijorat de disparitia albinelor si vrei sa faci ceva in sensul asta.
  3. Esti deja interesat de albine si vrei sa treci la nivelul urmator.
  4. Vrei un hobby care sa fie interesant la nesfarsit.
  5. Vrei sa fii un gradinar mai bun. A avea albine de miere te va forta sa acorzi mai multa atentie vremii, secetei, plantelor si anotimpurilor – deoarece albinele sunt afectate de toti acesti factori. Pe masura ce acorzi mai multa atentie naturii, devii un gradinar mai bun. Frumos, nu-i asa?
  6. Vrei un loc in fata naturii. Intr-adevar. Apicultorii dau niste cutii, rame si poate niste alimente albinei, dar comportamentul lor este in esenta acelasi ca si in salbaticie. Trebuie sa observi, sa inveti si sa fii uimit, sugereaza cei de la site-ul Magazin-apicol.ro.
  7. Vei prinde un mare respect fata de albine. Sunt creaturi incredibile, inteligente, cu o structura sociala complexa. Muncesc foarte mult si, da, fac miere.
  8. Vrei ca copiii sau nepotii tai sa invete si sa aiba respect pentru albine. Trebuie sa ne invatam copiii sa nu se teama de albine. Copiii mei stau departe de stupii nostri si asta este in regula. Dar stiu ca asculta cand imi impartasesc entuziasmul si respectul fata de albine.
  9. Vrei o provocare. Ei bine, apicultura nu este usoara. Uneori, doar mentinerea albinelor in viata este o provocare. Dar atunci provocarile pot face viata mai interesanta, nu-i asa?
  10. Vrei niste miere. Faguri de miere bruta. Mult mai bine decat mierea la supermarket. Chiar daca mierea nu este oferita, (uneori trebuie sa lasi totul pentru albine) recompensa este dulce.

Ai vrea sa devii apicultor?

Cum evaluati riscurile afacerii Dvs?

1. Concentrati-va asupra evaluarii impactului

Singurul lucru responsabil pe care intreprinzatorii pot sa-l faca in aceasta revolutie globala este sa-si asume riscuri. Sa-si abandoneze convingerile si sa puna la indoiala ipotezele. Aruncati o noua privire asupra modului in care afacerea dumneavoastra se incadreaza in peisajul actual, ce valoare are de oferit si cum pot fi recalculate produsele si serviciile sale pentru a oferi cel mai mare impact. Impactul este tinta finala, deoarece motiveaza fondatorii, personalul, clientii si comunitatile.

2. Luati in considerare aceste trei intrebari

Antreprenorii sunt adesea, prin natura lor, persoane care isi asuma riscuri. Este nevoie de mult curaj pentru a fi antreprenor. Astfel, asumarea riscurilor este adesea fireasca pentru un antreprenor. Dar cum puteti evalua cel mai bine riscul? Se pot aplica multi factori, dar, probabil, primii sunt cei carora li se raspunde prin aceste intrebari: Riscul va va sustine cauza? Daca nu, ar putea fi un impediment pentru evolutia viitoare? Si cel mai important, se simte totul in regula?

3. Luati in considerare riscul de a nu lua masuri

Evaluati riscul si urmarile si luati in considerare si riscul de a nu lua nicio masura! De asemenea, site-ul www.evaluator-risc-securitate-fizica.net considera ca este foarte important sa lucrati la mentalitate. Actionati cu frica, indoiala sau incertitudine? Daca da, s-ar putea sa fie o miscare gresita. Daca functionati cu speranta si posibilitatea de a va deplasa spre viziunea pe care o aveti, este posibil sa fiti rezistent chiar daca lucrurile nu functioneaza conform planurilor.

4. Redati scenariile posibile

La fel ca in toate deciziile de asumare a riscurilor, prezentati scenariile posibile. Creierului ii place sa urmeze tipare si sa invete din experientele din trecut. In timpul acestei pandemii, se deschid teritorii noi si apar meserii noi, precum cea de evaluator de risc la securitate fizica de exemplu. Unele afaceri prospera: vehicule de agrement, biciclete si chiar vinul! Nu este ceva ce am fi putut prezice.

5. Asigurati alinierea cu valorile dumneavoastra

Singurul lucru pe care antreprenorii ar trebui sa-l faca pentru a-si asuma un risc de afaceri responsabil este sa raspunda la intrebarea „Se aliniaza acest lucru cu valorile mele si valorile companiei mele?” Luarea deciziilor bazate pe valori este un ingredient cheie in alinierea organizationala si va intareste echipa, deoarece acestea sunt capabile sa vada caracterul organizatiei in actiune.

6. Scopul de a minimiza impactul esecului

Daca va asumati un risc mare, asigurati-va ca reduceti la minimum impactul potentialului esec. Prototipurile exista dintr-un motiv. Utilizati cercetarea etnografica, testarea consumatorilor si iteratia continua pentru a obtine rapid un produs sau serviciu si continuati sa il imbunatatiti in timp real. Evitati sa creati lucruri intr-o cutie neagra magica doar pentru a descoperi ca, atunci cand le dezvaluiti in cele din urma, nimeni nu este de fapt interesat. Creati, testati, repetati.

Reparatii televizoare Brasov – Ce faceti cu promovarea?

Tineti minte vremurile in care un anunt in ziarul local rezolva problema promovarii companiei dumneavoastra de reparatii televizoare? Acele vremuri au trecut rapid, acum consumatorii cautand servicii online, adesea pe dispozitivele mobile, cu ajutorul motoarelor de cautare si retelelor sociale. Exista multe componente ale promovarii  unui service de reparatii TV Brasov care va vor ajuta sa va asigurati ca dumneavoastra sunteti prima alegere a consumatorilor. Daca pare coplesitor, este in regula. Dar nu trebuie sa fie.

Sa ne uitam putin la cateva din metodele cele mai eficiente care va vor ajuta sa accesati mai multe fluxuri de venit si sa acaparati un segment mai mare de piata. Daca detineti si operati o companie locala de reparatii televizoare, puteti utiliza aceste sfaturi drept un scurt ghid.

Promovati online firma dumneavoastra de reparatii TV Brasov – dar in mod inteligent

Exista nenumarate moduri de a promova online firma dumneavoastra, insa nu toate sunt eficiente.

Prezenta online

Pentru a concura pe piata digitala din zilele noastre, este esential sa aveti un site web bine construit. Pentru a fi si mai competitivi, veti dori sa va asigurati ca site-ul dumneavoastra este adaptat pentru telefoane inteligente si tablete. Aplicatiile sunt de asemenea un mod grozav de a ajunge la clientii dumneavoastra, insa daca decideti sa faceti aceasta investitie, trebuie www.reparatii-televizoare.net ca informeaza ca dezvoltarea unei aplicatii poate fi costisitoare si consumatoare de timp.

Retele sociale

Pentru companii adanc integrate in comunitate, prezenta pe retelele sociale poate fi un mod grozav de a interactiona cu comunitatile lor. Cu toate acestea, multi proprietari de companii de reparatii TV Brasov, desi scoliti in ultimele tendinte digitale, au destul de putin succes la conversia din retele sociale.

Listarea serviciilor si recenziile online

Familiarizati-va cu bazele de date pe care consumatorii din comunitatea dumneavoastra le folosesc pentru gasirea serviciilor de reparatie televizoare Brasov. Compania dumneavoastra este listata pe Google? Are recenzii pozitive? Aceste raspunsuri sunt esentiale pentru a acapara segmentul de piata tot mai mare care se indreapta spre cautarile Google pentru a gasi companii de reparatii.

Optimizarea pentru motoarele de cautare

Utilizarea strategica, tintita a SEO poate face o diferenta incredibila in abilitatea clientilor dumneavoastra de a va gasi compania. Din nefericire, aceasta strategie de marketing are o reputatie proasta din cauza lipsei familiaritatii cu modul in care SEO functioneaza cu adevarat. Daca vreti sa investiti in intelegerea reala a SEO, fie alocati timp pentru a intelege modul in care se aplica, fie angajati pe cineva care intelege.

Cartile de vizita sunt inca eficiente pentru promovarea unui service TV Brasov

Desi lumea de azi devine din ce in ce mai digitalizata, cartile de vizita sunt inca relevante si utile, in special in industria serviciilor. Intr-un mod foarte elementar, acestea va ajuta clientii sa aiba la dispozitie informatiile dumneavoastra de contact, fie ca trebuie sa va sune in viitor fie ca doresc sa va recomande unui prieten. Sunt de asemenea un mod grozav de a incepe sa castigati incredere si de a va construi o imagine prezentabila. Nu putem sublinia suficient de mult cat de important este sa investiti timp si efort in conceperea unei carti de vizita care va reflecta in mod corect imaginea dumneavoastra si a firmei dumneavoastra de reparatii televizoare Brasov si care face o impresie buna asupra potentialilor clienti.

De ce este benefic sa angajati o firma de contabilitate Brasov

O firma de contabilitate Brasov va poate ajuta in diferite stadii in perioada de crestere a afacerii dumneavoastra. Ea se poate ocupa cu mult mai mult decat doar de salarizare si problemele fiscale ale firmei. Deci, cand anume ar trebui sa luati in considerare angajarea unui contabil pentru afacerea dumneavoastra de mici dimensiuni? Pe langa faptul ca acest lucru este obligatoriu prin lege…

Provocari pentru cresterea intreprinderilor mici

Exista motive intemeiate pentru angajarea unui contabil in diferite stadii de crestere a companiei, dar legislatia romaneasca impune sa aveti un contabil inca de la infiintarea firmei. De la conceperea unui plan de afaceri, o cerere de imprumut, trecerea cu bine a inspectiei fiscale, la fiecare pas un contabil va poate face viata mai usoara. Asta nu inseamna ca mereu trebuie sa se angajeze o firma de contabilitate Brasov cu norma intreaga. Uneori, doar doua ore din timpul lor va va fi suficient ca treaba sa se desfasoare in bune conditii. Cum toti proprietarii de mici afaceri sunt in cautare de modalitati ca sa economiseasca niste bani, ati putea crede ca acestia nu isi pot permite un contabil. Dar uitati-va la cat de mult v-ar lua pentru a face anumite sarcini (cum ar fi calcularea taxelor), si intrebarea pe care website-ul www.firme-contabilitate.net va provoaca sa o puneti ar fi: este aceasta activitate, de fapt, o buna utilizare a timpului dumneavoastra?

De exemplu, sa spunem ca va pricepeti contabilitatea primara si ca va trebuie 10 ore pentru a face calculul taxelor, iar timpul dumneavoastra valoreaza 200 de lei pe ora. Acesta e un cost de 2000 de lei pentru a va tine singur contabilitatea si a va face singur calculul taxelor. Si exista intotdeauna riscul ce a face erori – mai ales daca esti cu mintea imprastiata la mai multe sarcini simultan, precum majoritatea proprietarilor de afaceri.

Cu toate acestea, daca aveti o firma de contabilitate Brasov pentru a avea grija de aceste sarcini consumatoare de timp, cum ar fi calculul impozitelor, este destul de probabil ca vor costa mai putin pe ora decat daca v-ati ocupa personal de aceste activitati. Veti avea nu numai timp suplimentar pentru a va elibera ca sa generati noi si mai multe venituri, dar veti avea si linistea sufleteasca pe care un expert v-o va da luandu-va grija detaliilor financiar-contabile. Deci, si legea romaneasca vine in sprijinul dumneavoastra, impunand inca de la bun inceput angajarea, fie si part time, a unui contabil pentru firma dumneavoastra.

Veti avea nevoie de sfaturi, atunci cand scrieti un plan de afaceri

Daca ati implica un contabil in timp ce va scrieti planul de afaceri, el va putea folosi software-ul de contabilitate pentru a adauga proiectii financiare si alte rapoarte la respectivul plan. Acest lucru va va ajuta sa creati un plan de afaceri care este realist, profesional si cu mai multe sanse de a reusi. Angajarea unei firme de contabilitate Brasov profesioniste in acest stadiu incipient va insemna ca veti beneficia de cunostintele sale financiare si de consiliere inca de la inceput. Ca ati putea economisi timp si bani, comparativ cu angajarea mai tarzie a unui contabil.

Veti avea nevoie un contabil pentru a ajuta cu finantele

Contabilitatea firmelor mici poate deveni rapid complexa daca o faceti pe cont propriu. Daca simtiti ca pierdeti controlul, ori nu mai stiti cine va datoreaza bani si cat de multi, un contabil va poate ajuta sa obtineti din nou revenirea pe drumul cel bun. De asemenea, poate doriti sa masurati valorile-cheie de afaceri, cum ar fi raportul dintre salarii si alte plati ale angajatilor la veniturile totale. Un contabil poate ajuta aici prin gestionarea salarizarii si producerea de grafice astfel incat sa puteti vedea cat de mult se schimba in timp raportul in cauza.

In cazul in care contabilul utilizeaza software-uri de contabilitate bazate pe tehnologie „cloud”, va putea partaja conturile de afaceri cu dumneavoastra rapid si usor. Firma de contabilitate Brasov poate produce tabele si grafice care va vor ajuta sa intelegeti situatia financiara actuala a companiei dumneavoastra dintr-o singura privire, lucru care va va ajuta sa monitorizati pulsul afacerii proprii si sa urmariti lucrurile importante cum ar fi miscarea banilor in firma dumneavoastra.

Sase idei de afaceri la domiciliu cu bani putini

Cu totii stim cat de binevenit este un ban in plus mai ales in aceste vremuri grele si cum o idee buna nu strica niciodata, iata mai jos 6 idei de afaceri profitabile care te pot inspira in acest sens.

Asadar sa incepem:

  1. Afaceri cu mobila – afacerile cu mobila pot fi o sintagma sub care se poate ascunde o gama larga de activitati. O afacere cu mobila poate inseamna un atelier de tamplarie, cumpararea de mobila veche, reconditionarea si revanzarea ei la un pret mai bun sau chiar o firma de transport care sa le vina in ajutor celor care se muta (cu tot cu mobila).
  2. Afaceri cu animale de companie – un petshop cu pesti de acvariu sau alte animalute de companie poate fi o activitate de munca la domiciliu plina de satisfactii pentru cei pasionati. In afara de animalele de companie obisnuite, va puteti orienta si spre specii mai rentabile din punct de vedere economic: chinchile, iepuri de casa, pauni, fazani, etc.
  3. O afacere online – un site web poate deveni oricand o afacere in toata puterea cuvantului. Azi exista o multime de oportunitati online: magazin online, site monetizat prin oferirea de servicii de publicitate (poate fi vorba de un blog sau orice alt site pe care poti atrage un numar mare de vizitatori prin oferirea gratuita a unui continut de calitate), oferirea de informatii online despre infiintarea unei societati cum este www.infiintari-firme.net si alte oportunitati similare care va ofera posibilitatea sa va desfasurati activitatea online din fata computerului, relaxat, in confortul propriei locuinte.
  4. Agricultura – orice s-ar spune, produsele agricole vor fi mereu la mare cautare pentru ca omul se poate lipsi de multe dar nu se poate lipsi de hrana. Inovatia si capacitatea de adaptare la trendul pietii sunt obligatorii in acest sector de aceea propun culturi “nonconformiste” pentru care piata din Romania este inca la inceput: alune, capsuni, fructe de padure, catina, etc.
  5. Meditatii – daca ai o diploma intr-un anumit domeniu care iti permite sa practici aceasta activitate, iti poti rotunji veniturile invatandu-i pe altii. Nu doar profesorii de romana si matematica pot oferi meditatii, putem vorbi aici de cursuri de karate, de innot, de programare, webdesign si asa mai departe.
  6. Artizanat – aici pot intra o gama larga de produse ce pot fi realizate intr-un atelier de artizanat, de la icoane, bijuterii sau martisoare, pana la armuri medievale si costume de butaforie. Singura problema e sa ai talent si sa stii ceea ce faci. Pe urma iti poti vinde produsele online prin intermediul unui website.

Bineinteles ca lista ar putea continua, importanta nu este ideea si nici macar banii, important e sa gasesti domeniul in care are cele mai mari sanse de reusita si sa treci la actiune!