10 motive excelente pentru a deveni apicultor

Ador apicultura. Desi recunosc ca apicultura nu este pentru toata lumea, este un hobby minunat. Iata 10 motive de top in favoarea apiculturii oferite de un magazin apicol:

  1. Plantele tale au nevoie de polenizare. Albinele native polenizeaza, dar numarul lor scade drastic. Daca ati observat mai putina productie in gradina ta, s-ar putea ca polenizarea sa nu se intample asa cum ar trebui.
  2. Esti ingrijorat de disparitia albinelor si vrei sa faci ceva in sensul asta.
  3. Esti deja interesat de albine si vrei sa treci la nivelul urmator.
  4. Vrei un hobby care sa fie interesant la nesfarsit.
  5. Vrei sa fii un gradinar mai bun. A avea albine de miere te va forta sa acorzi mai multa atentie vremii, secetei, plantelor si anotimpurilor – deoarece albinele sunt afectate de toti acesti factori. Pe masura ce acorzi mai multa atentie naturii, devii un gradinar mai bun. Frumos, nu-i asa?
  6. Vrei un loc in fata naturii. Intr-adevar. Apicultorii dau niste cutii, rame si poate niste alimente albinei, dar comportamentul lor este in esenta acelasi ca si in salbaticie. Trebuie sa observi, sa inveti si sa fii uimit, sugereaza cei de la site-ul Magazin-apicol.ro.
  7. Vei prinde un mare respect fata de albine. Sunt creaturi incredibile, inteligente, cu o structura sociala complexa. Muncesc foarte mult si, da, fac miere.
  8. Vrei ca copiii sau nepotii tai sa invete si sa aiba respect pentru albine. Trebuie sa ne invatam copiii sa nu se teama de albine. Copiii mei stau departe de stupii nostri si asta este in regula. Dar stiu ca asculta cand imi impartasesc entuziasmul si respectul fata de albine.
  9. Vrei o provocare. Ei bine, apicultura nu este usoara. Uneori, doar mentinerea albinelor in viata este o provocare. Dar atunci provocarile pot face viata mai interesanta, nu-i asa?
  10. Vrei niste miere. Faguri de miere bruta. Mult mai bine decat mierea la supermarket. Chiar daca mierea nu este oferita, (uneori trebuie sa lasi totul pentru albine) recompensa este dulce.

Ai vrea sa devii apicultor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *